9.2.2022 Nákupy 0

V období letních a případně také podzimních měsíců vyrůstá na zahrádkách plno ovoce a zeleniny, kterou je nutno zpracovat. Z ovoce se často vyrábí různé moučníky, sirupy a hlavně marmelády. Marmeláda je pak během zimy velmi oceňovaná surovina, ať už si ji namažete na chleba nebo použijete do buchet či na cukroví. Pravá domácí marmeláda je o poznání lepší než z obchodu, a pokud je ještě vyrobená z vlastního ovoce, již se jí nic nevyrovná. Pro ty, kteří nemají možnost si takovou marmeládu připravit doma, existují obchody, kde se dají sehnat výborné ručně vyráběné marmelády mnoha různých zajímavých příchutí.

švestky

Mezi takové producenty patří jistě Koldokol, což je rodinná firma z oblasti Bílých Karpat, která se specializuje na prodej kvalitních, přírodních výrobků, buď vlastních nebo spřátelených firem. Jejich švestková marmeláda https://eshop.koldokol.cz/biolada-svestka-230g-bio/ je jedním z nejoblíbenějších produktů. Je připravena pouze z čerstvého ovoce bez přídavku cukru.

podzimní ovoce

Švestky jsou ovoce, které si zachová mnoho ze svých pozitivních vlastností i po tepelné úpravě. Jejich výhodou je například množství vlákniny, která působí na střeva. Zlepšuje se díky ní trávení, funguje jako kartáč, takže dokáže bojovat také proti zácpě. Zároveň vyvolává pocit sytosti, proto jsou švestky vhodným pokrmem během redukční diety. Navíc snižuje množství vstřebaného cukru ve střevech, což vede ke snížení glykémie, a tak představuje ochranu před cukrovkou. V obsahu švestek najdete také nenasycené mastné kyseliny, jejichž konzumace posiluje kardiovaskulární systém. Pomáhají z těla filtrovat močovinu, což je dobrá zpráva pro jedince trpící dnou. Po 50. roku, obzvláště u žen, se na základě hormonálních změn, objevuje osteoporóza. Švestky díky svému obsahu boru mohou pomoci se zmírněním příznaků této nemoci. Švestky mají jednoduše mnoho kladných dopadů, a navíc skvěle chutnají, proto je ochutnejte ve všech různých podobách.